Windsurfer LT

Gesmeed uit het eigentijdse ontwerp van de moderne Windsurfer® die teruggaat tot 1968, is de Windsurfer LT opnieuw uitgevonden en herboren als een lichter, re-designed product met moderne tuigage, zeil en (volledig) inklapbaar zwaard. Zowel Windsurfer (ten Cate) als Mistral (met de Competition) kon de Windsurfer® nieuw leven inblazen vanwege de wereldwijde populariteit en One Design-racestatus. Met zijn Europese oorsprong is er dan ook een geslaagd nieuw product ontwikkeld – in samenwerking met Cobra (Thailand). Het resultaat is verbluffend. Zo slaagden de designers erin om een set te produceren die zowel de surf sport in de breedte (family & fun) als ook de wedstrijdsurfer bedient

De nieuwe Windsurfer LT is gemaakt van epoxy om een schuimkern. De Windsurfer LT heeft nog immer dezelfde lengte als het oorspronkelijke One Design (366 cm), een grotere breedte (van 66 tot 74 cm) en een aanzienlijk lager gewicht (gereduceerd van ongeveer 21kg tot 15kg). Het is een multifunctioneel board, ontworpen om te worden gebruikt voor klassenraces, school en SUP. Het opvallende blauwe (sift)dek heeft een zachte zeem om het comfort onder alle omstandigheden te vergroten.

Componenten: 40% carbon mast (2 stuks, 460 SDM), aluminium giek (180-240cm), mastbasis en scharnier, racen 5,7 m2 mylar zeil. Een schoolzeil van 4,5 m² is optioneel verkrijgbaar. Daarnaast hebben we een hele collectie van accessoires voor de liefhebber; van accessoire tas, boardbag, kleding en andere lifestyle producten.

We leveren deze onder Windsurfer & Mistral branding; Neem een kijkje in de webshop en neem deel tijdens de test- of opstap dagen. U bent van harte welkom!