Wetsuits

Mooi en functioneel, maar waar moet ik op letten?

Met Mistral hebben we een collectie van wetsuits voor verschillende water- en weer omstandigheden. Een wetsuit koop je voor windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, SUP en wakeboarden

Welke varianten kennen we en waar moeten we op letten?

Materiaal en dikte!

Er zijn primair twee soorten neopreen waar wetsuits van gemaakt worden; single-lined en double-lined neopreen. Single lined neopreen is warmer, doordat de structuur dicht is kent deze variant een “winddichtheid”

Het voordeel is dat je warmer blijft in je wetsuit en het nadeel is dat het materiaal een hogere mate van kwetsbaarheid kent.

We adviseren dan ook om voor wakeboarden, kitesurfen & waterskiën voor de sterke variant te kiezen zodat je langer van je wetsuit kunt genieten.

Rits voor- of achter?

Surfers hebben vaak een voorkeur voor frontzip wetsuits. Dit is om twee redenen simpel te verklaren: waterdichtheid en bewegingsvrijheid. Tegenover deze voordelen staat echter wel dat een frontzip surfpak ietsje lastiger aan te trekken is, zeker wanneer je wat grover bent. Al met al blijft het een persoonlijke keuze die voor iedereen anders is. Alleen door verschillende types te passen, kom je er achter welke wetsuit bij jouw lichaam past.

Maat en pasvorm

Het belangrijkste bij een wetsuit is dat deze goed aansluit op je lichaam. Er mag niet teveel water tussen suit en body zitten als je warm wilt lijven! Naast warmte is ook een comfortabele passing van belang.  Een wetsuit mag je niet belemmeren in je beweging vrijheid en prestaties.